WORKS - Others


This educational establishment is situated at the historical and commercial area in Seoul, South Korea. One of the main features of this project is the abundant free open space next to each classroom. Rooms opening toward the South have a wooden deck terrace that becomes an outside play space by opening the full height sliding windows. The terrace becomes an extension of the class room. And rooms opening toward the North have double height interior open spaces that feel like an exterior space where the 7m high glass shutters are opened. This new building’s facades respond to its site condition of the busy street in front by having punched aluminum slat shutters or walls which fit in the 4.5mx3.5m structural grid. These metal shutters open and close to control the incoming southern light but maintains views to the outside through the punched holes where the green of the Umyon Mountain can be seen.

Partnership with KACI International
   top back